Neurofeedback
Győr

A tréning folyamata

 

Megbeszélés

Az előző tréning alkalom óta tapasztalt változások megbeszélése.

Előkészület

A tréning megkezdése előtt javasolt inni pár korty vizet, elmenni a toalettre, valamint megigazítani a ruhát. A deréköv, ne legyen szoros. Hajcsat, hajpánt, hajgumi kérjük levenni, mert az elektródákat a fejre helyezzük fel.

A tréning

 

A kliens elhelyezkedik egy kényelmes fotelban egy monitor elé. A kliens fejbőrére elektródákat illesztünk egy zselé segítségével több ponton.

Ezek az elektródák érzékelik az agyhullámokat és ezt a készülékbe és a számítógépbe vezetik. Az elektródák segítségével történik a visszacsatolás, azaz a feedback.

A kliens fejére egy fejhallgató kerül, a kezébe vagy ölébe pedig egy rezgő plüssállat vagy párna.

Kezdődhet a tréning!

A kliens legfontosabb feladata a képernyő nézése és a plüssmaci olyan elhelyezése, hogy a testéhez valahol hozzáérjen. Nem fontos kézzel fogni, le lehet tenni a csípője mellé.

Kisfiúk a plüssmacival szokták vezetni az űrhajót. A tréning során a tréner folyamatosan kapcsolatban van a klienssel, ill. gyermekek esetén a szülő is bent van. A kliens így visszajelzést tud adni a tréning folyamán az észlelt változásokról, melyek a tréner számára információul szolgálnak a tréning elvégzéséhez.

A tréning vége

A tréning végén levesszük a fejhallgatót és az elektródákat. A zselét letöröljük. A hajon maradhatnak zselémaradványok, ennek esztétikai jelentősége van. A zselémaradvány bőrirritációt nem okoz, az egyedüli kellemetlenséget az okozhatja, hogy picikét ragadhat.