Rólunk

 

Bemutatkozás

A neurofeedback tréninggel kisfiam, Nimród kapcsán ismerkedtem meg.

2015 novemberében a Thomas Feiner, a IFEN Neeurofeedback Intézet igazgatója tartott előadást Budapesten, ahol személyesen is kipróbáltam a neurofeedbacket és legnagyobb meglepetésemre tátva maradt a szám, mikor azt tapasztaltam, hogy a gondolataimmal tudom irányítani a kivetítőn a figurát. Ekkor határoztam el, hogy a neurofeedbacket szükség esetén bevetem kisfiam fejlesztése során. Képek a budapesti előadásról megtekinthetők a galériában.

Közben eltelt 1,5 év. Győrben nem volt eddig neurofeedback és szerettem volna Nimród számára ezt a terápiát alkalmazni, így hosszas mérlegelés után egy győri neurofeedback központ létrehozása mellett döntöttem.

Ez idő alatt a biofeedback technológiákat kutatva találtam rá a BeeMedic Gmbh által fejlesztett és forgalmazott Othmer-módszer szerinti ILF-neurofeedback technológiára.

Munkatársaim nagyfiam, Dávid és kisfiam, Nimród gyógypedagógusa Fodróczy Katalin, valamint funkcionális táplálkozási tanácsadó kollégám, a tanító diplomával rendelkező kick-boksz edző Csányi Péter.

A gyógypedagógiai és más idegrendszert fejlesztő terápiák gyakorlati alkalmazása területén 16 éves szülői tapasztalattal rendelkezem egyfelől 16 éves értelmileg sérült nagy fiam, másrészt 4,5 éves ikreim egyike révén.

Nimród 2 év komplex terápiával az autisztikus tüneteket szinte teljesen elhagyta, ért, játszik, a beszédfejlődése is kezd beindulni. Komplex terápiájának legfontosabb elemei: speciális étrend, biomedikális kezelés, Tomatis terápia, TSMT, ABA terápia, terápiás lovaglás.

Foglalkozásomat tekintve gépészmérnök, közgazdász, német műszaki szakfordító vagyok. A gyermekeimért folyatott küzdelmem során képeztem tovább magam a funkcionális táplálkozás, valamint a neurofeedback területén. Tanulmányaim és kutatásaim során megismerkedtem a laborleletek értelmezése, a természetgyógyászat és a homeopátia területeivel is.

A kutatásaim alapján, az általam összeállított „Autizmus komplex terápia” része a neurofeedback, mint idegrendszert stimuláló, agyműködést optimalizáló tréning.

A komplex terápia elemei:

       Speciális, egyénre szabott étrend

       Laborvizsgálatok alapján javasolt biomedikális támogatás (vitaminok, nyomelemek, táplálékkiegészítők, méregtelenítés)

       Hatékony terápiás javaslat az értelmi és az eszközös terápiákra vonatkozóan

Nemcsak autizmus!

Hanem figyelemzavar (ADD), hiperaktivitás, e kettő kombinációja (ADHD), magatartászavar, viselkedésproblémák, alvászavar, ekcéma, felsőlégúti megbetegedések esetén is eredményeket értünk el szülői csoportunkban a fenti komplex terápia egyénre szabásával.

Tapasztalataimat a saját eredményeink és több 100 fős szülői csoportom eredményei alapján osztom meg. Szülői sikereink száma egyre növekszik. Szülői csoportunk neve Soha Többé Autizmus! Facebook csoport.

Kertész Nikoletta Zita

Autizmusban érintett édesanya
Neurofeedback tréner
A Neurofeedback Győr központ vezetője

 

18 éve dolgozom gyógypedagógusként. Pályám során értelmileg sérült gyermekekkel 2 éves kortól 20 éves korig foglalkoztam. Az elmúlt évek során Niki 2 gyermekének, Dávidnak és Nimródnak is a logopédiai fejlesztőpedagógusaként ismerkedtem meg olyan világszínvonalú, hatékony, de Magyarországon még nem ismert, nem elterjedt terápiákkal, mint Tomatis-terápia, TSMT, ABA-terápia.
Niki kisfia révén ismertem meg az autizmus komplex terápia alapjait képező étrendi és biomedikális kezelést, amelynek során emberként és gyógypedagógusként csodálattal tapasztaltam meg az autisztikus tünetegyüttesből való kilépést és a gyors fejlődést.
Szakmai pályafutásom nagyszerű lehetőségének érzem, hogy neurofeedback tréner lettem és így még többet segíthetek az általam csodált és imádott gyermekeknek.

Fodróczy Katalin

Gyógypedagógus
Neurofeedback tréner
Szakmai koordinátor

 

 

Bozsaky Ágnes diplomás gyógypedagógus vagyok. 2012-ben végeztem Győrben a NYME-Apáczai Csere János karon, gyógypedagógia alapszakon, jelenleg az ELTE- Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia karán tanulok gyógypedagógiai terápia mesterszakon. Az autizmussal egész fiatalon találkoztam, mivel családom is érintetté vált testvérem által. Tanulmányaim mellett autizmussal kapcsolatos (érzékenyítő) előadásokat tartok, szülőknek, pedagógusoknak Győr-Moson- Sopron megyében és az országban. A komplex gyógypedagógia képességfejlesztésen kívül ABA (alkalmazott viselkedésterápia) terápiával is foglalkozom, mely főképp az autizmus spektrum zavarral érintett gyermekek esetében hatékony módszer. 2017 júliusában csatlakoztam a neurofeedback csapathoz, mely egy új, innovatív szemléletben segíti, tréneli a hozzánk érkező (főképp autizmussal, ADHD-val, hiperaktivitással érintett) gyermekeket, felnőtteket. A Neurofeedback tréninggel már most nagyon jó eredményeket értünk el, melyeket előírt protokoll szerint dokumentálunk, nyomon követünk. Célom, hogy kutatásaimmal, előadásaimmal, kapcsolataimmal segítsem az autizmusban és más fogyatékosságban érintett gyermekeket, családokat és minél szélesebb körhöz eljuttassam az ILF Neurofeedback tréninget.

Bozsaky Ágnes

Gyógypedagógus
Neurofeedback tréner

 

 

Tanítóként és kick-box edzőként mindig is motiváltnak éreztem magam új módszerek, technikák, technológiák felkutatására és bevezetésére, melyek kiegészítésként támogatják tanítványaim felkészülését. Így vezetett az utam először a masszázs, majd a táplálkozás irányába.
Funkcionális táplálkozási tanácsadóként hatékonyan tudom segíteni tanítványaim sport pályafutását is.
A sportteljesítmény fokozásában való kutatás kapcsán ismerkedtem meg a neurofeedbackkel, a funkcionális táplálkozási képzésen pedig Nikivel 2016. januárjában. Ekkortól indult közös munkánk mindkét területen. Úgy érzem, hogy sportolóim számára hatékony és komplex támogatást tudok nyújtani ezen a két területen.
Csányi Péter

Tanító, Edző
Neurofeedback tréner